Hautaustoimisto ja pitopalvelu 

Meri tyyntyy, varjot pitenee,
rauhan ranta lähenee –
vene hiljaa satamaan saapuu.

Surun kohdatessa on järjestettävänä ja muistettavana monta asiaa. Hoidamme hautajaisjärjestelyt vuosikymmenien kokemuksella ja autamme käytännön asioissa, aina yksilöllisesti ja kiireettömästi.Arkku
Usein ensimmäisenä tehtävänä on arkun valinta, tuhkauksissa myös uurnan valinta. Suomessa myös tuhkahautaukseen tarvitaan arkku, arkun valinnassa hautaustavalla ei ole merkitystä vaan kaikki arkkuvaihtoehtomme soveltuvat myös tuhkaukseen. Sopivaa arkkua valitessa voi ottaa huomioon vainajan elämäntyyliin tai harrastuksiin liittyvät seikat, puuarkuissa on jykeviä malleja luonnossa liikkuneelle, kangasverhoilluissa voi olla pitsiä ja pellavaa käsitöitä harrastaneelle. Koivumetsän keskellä varttuneelle kenties lehtikuvioita sileän koivuarkun kannessa? Yksilöllisyys ja persoonallisuus on vahvasti tätä päivää ja siksi arkkuvalikoimakin on nykyään hyvin laaja ja perinteisten mallien rinnalle on noussut uuden ajan suosikkeja, mm. Finlaysonin klassikkokuoseilla koristellut arkut sekä Ratia Brand Co’n suunnittelemat design-mallit. Kaikki myymämme arkut on varustettu kantokahvoilla. Liikkeestämme löytyy vaihtuva valikoima kotimaisen SHT-tukun arkkuja ja uurnia. Kaikki mallit saatavilla pääsääntöisesti jo tilauksesta seuraavalle päivälle ilman erillisiä toimitusmaksuja. SHT-tukun Punkalaitumella valmistetut avainlipulliset arkut ja uurnat esillä osoitteessa www.sht-tukku.fi

Kuljetukset
Kuljetuksista on hyvä sopia heti hautajaisjärjestelyjen alkuvaiheessa. Monesti tarvitaan useampi kuin yksi kuljetus, riippuen mm. kuolinpaikasta ja siunauspaikasta. Mikäli toiselle paikkakunnalle menehtynyt haudataan Puolangalle, ajamme siirtokuljetukset niin pitkillä kuin lyhyilläkin välimatkoilla, Suomessa ja Pohjoismaiden alueella. Toiveiden mukaan on sovittavissa viimeinen käynti kotipihassa, mökillä tai muussa tärkeässä paikassa.

Arkkuunhuolto 
Vainajan arkkuunhuollon ja pukemisen hoitaa pääsääntöisesti hautaustoimisto, jonka jälkeen vainaja on mahdollista hyvästellä joko kappelille siirron yhteydessä tai siunauspäivänä. Halutessaan omaiset voivat osallistua myös pukemiseen, tai laittaa vaikkapa itse kudotut villasukat jalkaan. Vaatetuspakettiin kuuluu valkoinen puuvillainen paita ja sukat, myös pellavapaitoja ja villasukkia saatavilla. Arkkuun on mahdollista laittaa tai toimittaa laitettavaksi jokin muistoesine, kukka, kirje tai vaikkapa piirustuksia. 

Siunauspäivä
Siunauspaikkoja paikkakunnallamme on kaksi, kappeli ja kirkko. Kirkkosiunauksiin ajamme saattoajon hautausautolla. Kirkkosiunauksissa on hyvä ottaa huomioon, että Puolangan kirkko sijaitsee muutaman kilometrin päässä hautausmaasta ja kappelista. Näin ollen on tapana, että muutama kantaja saapuu kappelille hyvissä ajoin ennen siunausta, arkun autoon ja autosta kirkkoon kantamista varten. Yleensä arkku kannetaan kirkkoon hyvissä ajoin ennen siunausta, mutta arkku on myös mahdollista kantaa siunaustilaisuuden alussa saattoväen ollessa jo paikalla. Kirkkosiunauksiin liittyvistä aikatauluista ja yksityiskohdista sovitaan aina omaisten kanssa hyvissä ajoin ennen siunauspäivää. 

Puolangalla on käytössä viisi hautausmaata, kirkonkylällä Huosiusniemi jonka yhteydessä kappeli, sekä sivukylillä sijaitsevat Latva, Voipua, Suolijärvi ja Lylysaari. 

Valokuvaus
Valokuvaaja Sinna Näppä taltioi kauniisti hautajaiset, siunauksesta muistotilaisuuteen saakka.Tuhkaus
Yleensä vainaja tuhkataan siunausta seuraavalla viikolla. Lähin krematorio sijaitsee Kajaanissa, Valon kappelissa. Hoidamme ajanvaraukset, kuljetukset ja muut järjestelyt, meillä uurnan palautus krematoriosta Puolangalle kuuluu aina samaan hintaan. Uurna palautetaan Huosiusniemen kappeliin jos muuta ei ole sovittu. Tuhka on vuoden kuluessa haudattava tai muulla tavoin pysyvästi yhteen paikkaan sijoitettava. Jo tuhkausaikaa varattaessa on oltava kirjallisesti tieto tuhkan loppusijoituspaikasta. Sijoituspaikan maa- tai vesialueen omistajalta tai haltijalta on aina oltava lupa, mielellään kirjallinen. 

Hautakivi 
Suunnittelemme vahvalla taidolla, nykyteknologiaa hyödyntäen Kivilähteen hautamuistomerkkejä, uniikin luonnoskuvan ja tarjouksen saa mukaan pääsääntöisesti heti tai viimeistään seuraavalle päivälle. Mahdollisuus myös etäsuunnitteluun, jolloin puhelinpalaverin päätteeksi luonnoksen saa sähköpostiin. Kauttamme saa myös hautakivien kunnostustöitä, palveluihin sisältyy kattavasti mm. uusien nimitietojen kaiverrukset ja kultaukset/maalaukset, vanhojen tietojen uudelleenkultaukset, kiven pesut, irronneiden koristeiden kiinnitys, kiven oikaisu, laattojen kiinnitys. 
Yleensä uuden kiven tai kunnostustyön suurpiirteinen hinta on hyvä olla esillä perunkirjoituksessa.

Muut palvelut 
Toimitamme hautajaisiin toiveiden mukaiset tilakoristelut ja henkilökohtaiset kukkatervehdykset. Kukkien kuljetus siunauspaikalle kuuluu hintaan. Kukista lisää Sidontagalleria-välilehdellä. Liikkeessä on myynnissä hautalyhtyjä ja kynttilöitä.

Etäpalvelu 
Olemme asiakkaalle aina läsnä, vaikka asioisimme pitkän matkan päästä. Kaikki edellä mainitut asiat on mahdollista sopia myös puhelun, sähköpostin tai videoyhteyden välityksellä. Meille voi aina soittaa matalalla kynnyksellä, etäpalaveriaika on mahdollista sopia myös ennakkoon esim sähköpostitse. 

Kotikäynti
Tarvittaessa tulemme käymään myös kotona tai muussa paikassa jossa olo tuntuu mukavalta. Kotikäynti on maksuton.

Emme peri järjestelypalkkioita/työpalvelumaksuja.Hinnasto

Puuvillaaatteet 45€
Pellavavaatteet 72€
Villasukat 43€
Arkkuunhuolto sisältäen avustajan 50€
Nostolakana 40€

Yleisimmät kuljetukset:
Terveyskeskus - kappeli 110€
0-50km 140€
51-100km 2€/km
100km ylöspäin 1,60€/km

Kirkkosiunauksen saattoajo 160€
Lylykylään vienti 230€
Latvakankaalle vienti 230€
Suolijärvelle vienti 260€
Voipualle vienti 260€
Kajaanista haku 340€
Oulusta haku 420€

Tuhkauskulut:
kuljetus 340€ + tuhkaus 360€ (Kajaanin seurakunnan hinnaston mukaisesti)*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   * 

Pitopalvelu

Pitopalvelumme loihtii herkut kaikkiin juhliin! Meiltä voit myös tilata täytekakkuja, hyytelökakkuja, voileipäkakkuja, kuivakakkuja ja pullaa.

TarjoiluhinnastoLiha-tai lohikeitto, sis. keiton, lohen tai kinkun, juuston, tomaattia, kurkkua, juomat, leivät sekä kahvitarjoilun

alle 30 henk. 38€/hlö

31-60 henk. 35€/hlö

61-100 henk. 30€/hlö


Karjalanpaisti, sis. paistin, perunat, gratiinin, salaatin, leikkeleet, leivät, juomat sekä kahvitarjoilun

alle 30 henk. 40€/hlö

31-60 henk. 37€/hlö

61-100 henk. 35€/hlö


Palapaisti, sis. paistin, perunat, gratiinin, salaatin, leikkeleet, leivät, juomat sekä kahvitarjoilun

alle 30 henk. 40€/hlö

31-60 henk. 37€/hlö

61-100 henk. 35€/hlö


Uunilohi, sis. lohen, perunat, 2 salaattia, leikkeleet, leivät, juomat sekä kahvitarjoilun

alle 30 henk. 42€/hlö

31-60 henk. 40€/hlö

61-100 henk. 35€/hlö


Kinkku- tai lohikiusaus, sis. kiusauksen, 2 salaattia, lohta, juustoa, leivät, juomat sekä kahvitarjoilun

alle 30 henk. 35€/hlö

31-60 henk. 32€/hlö

61-100 henk. 30/hlö


Porsaanfile, sis. lihan, kastikkeen, perunat, gratiinin, salaatin, leivät, juomat sekä kahvitarjoilun

alle 30 henk. 43€/hlö

31-60 henk. 40€/hlö

61-100 henk. 35€/hlö


Naudan paahtopaisti, sis. lihan, perunat, gratiinin, salaatin, leikkeleet, leivät, juomat sekä kahvitarjoilun 

alle 30 henk. 45€/hlö

31-60 henk. 40/hlö

61-100 henk. 35€/hlö


Poronkäristys, sis. lihan, muusin, suolakurkun, puolukkahillon, salaatin, leivät, leikkeleet, juomat ja kahvitarjoilun

alle 30 henk. 45€/hlö 

31-60 henk. 40€/hlö

61-100 henk. 35€/hlö

 

Kahvi-voileipätarjoilu, sisältäen kahvi, tee, maito, mehu. Täytekakku, voileivät, riisipiirakat, pullat, pikkuleivät, juustoleivät ja kuivakakku. 

alle 30 henk. 24€/hlö

31-60 henk. 22€/hlö

61-100 henk. 18€/hlöLisätietoja liikkeestämme, puhelimitse tai sähköpostitse.

Puolangan Majakka Ky, Ouluntie 8, 89200 PUOLANKA, Puh. 08 751 028